ESSENS mokslinė taryba
RNDr. Eliška Čechová, Ph.D
Ji studijavo analitinę ir aplinkos chemiją Brno Masaryko universitete, kur liko baigusi universitetą, įgijo patirties. Stažavosi užsienyje Vokietijoje ir Austrijoje. Išėjusi iš mokslo sektoriaus, ji atsiduoda naujų maisto papildų ir kosmetikos kūrimui, kur taiko savo ankstesnę patirtį, ypač renkantis aukštos kokybės produktų ingredientus. Savo darbą ji skelbia mokslo žurnaluose ir naudingumo modeliuose.
RNDr. Petr Ryšávka
Brno Masaryko universitete genetikos ir molekulinės biologijos studijos tapo jo gyvenimo meile. Dalyvavęs bakterijų vakcinų gamyboje ir kūrime arba mikrobinių lizatų naudojime imuninei sistemai palaikyti, jis atrado unikalų bioplėvelės probiotiką, kurį jis užpatentavo. Meilė laboratorijoms ir mikroskopams buvo sėkmingai užmegzta ir pradėjo glaudų bendradarbiavimą su daugeliu pirmaujančių universitetų darbo vietų ir pradėjo aktyviai dalyvauti tarptautiniuose klinikiniuose tyrimuose. Kaip pripažintas ekspertas, jis yra dažnas svečias farmacijos ir medicinos kongresuose, kur skaito žarnyno mikrofloros temas apie žmogaus sveikatą.
PharmDr. Milan Krajíček
Ne visiems pasiseka, kad jo darbas tampa hobiu. Tai tikrai pasakytina apie Milaną Krajíčeką. Jis baigė Karolio universitetą Hradec Králové, kur pradėjo savo mokslinę karjerą atlikdamas studentų mokslinius tyrimus. Jau farmacijos technologijos katedroje jis specializavosi farmacijos formų srityje ir iki šiol buvo susijęs su tais klausimais. Tiekti naujas ir perspektyvias medžiagas pacientams negalima be klinikinių tyrimų, todėl jis bendradarbiauja su keliomis Čekijos ir tarptautinėmis darbo vietomis. Be to, visi jo atradimai skelbiami profesionaliuose tarptautiniuose žurnaluose, jis dalyvauja farmacijos ir medicinos kongresuose.
Ing. Jiří Štěpánek
Kasybos universiteto - Ostravos technikos universiteto automatizuotos mechaninės inžinerijos procesų valdymo sistemos nustatė savo, kaip mechanikos inžinieriaus, likimą. Sėkmė ir atsitiktinumas liko jo pusėje, kai jis įstojo į maisto pramonės technologo postą, kaip žinoma anksčiau. Naudingos buvo ne tik tobulos jo technologinių procesų žinios, bet ir žinios apie sudėtingus receptus ar nuolatinį švietimo alkį, pagilėjusį profesionaliuose tarptautiniuose seminaruose ir stažuotėse. Dabartinė jo veikla yra derinama su verslu, plėtra ir visų pirma su mylima sritimi - technologijų gamyba.
Ing. Anna Kołorzová
Baigusi Prahos chemijos technologijos universitetą, maisto ir biochemijos technologijos fakultetą, specializuojasi pieno ir riebalų technologijos srityje, ji įstojo į pieno pramonės korporaciją, kur turėjo daug profesinių pareigų, tačiau entuziazmas ir valdymo įgūdžiai privertė ją likti vadovaujančiose pareigose. Iš savo patirties, kad geriausius dalykus žemėje suprojektavo pati gamta, tai tapo jos „devizu“, ir tvirtai įsitikinusi, ji paliko sėkmingą kompaniją ir buvo pasirengusi susidurti su nauja patirtimi. Galvijų priešpienio raida ir technologija tapo jos mylima sritimi.